Ahad, 5 Mac 2017

Kenali Bagaimana Sel Sel Manusia Boleh Mati Secara Necrosis Atau Apoptosis

Necrosis Dan Apoptosis

Marilah kita memahami bagaimana sel sel dalam tubuh kita mati dan bagaimana untuk mengekalkan sel sel yang sihat.
Apakah Ia? dan kenapa ianya penting untuk kita semua ketahui?

Sel kita mati dalam 2 cara iaitu
-Apoptosis ( sel mati sebab sel dah tua )
- Necrosis ( sel mati sebab kecederaan sel )

Antara dua proses sel mati ni yang mana berbahaya buat tubuh kita?

Sel Mati secara normal dan matang adalah secara Apoptosis, sel kita mati sebab sel tu dah tua memang patut d
sel tu mati.

Sel yang rosak dan membawa padah penyakit pada kita adalah sel yang mati secara pra matang iaitu Necrosis. Sel ini tak mati dan mengalami kerosakkan akibat kecederaan, radiasi, radikal bebas, bahan kimia dan trauma.

Apa yang kita nak elakkan ialah sel mati secara pra matang (Necrosis) sel yang boleh mengakibatkan kita mengidap penyakit berbahaya seperti kanser dan penyakit kronik yang lain. Dah la sel ni tak mati, lepastu dia tiru pula sel yang baru terhasil maka sel baru terhasil tu pun turut mengalami kerosakkan. Sebab itu mereka yang mempunyai kanser dan telah menjalani pembedahan masih berisiko mengalami kanser semula kerana sel sel baru tadi dah tiru sel sel lama yang berpenyakit tu...Alahaii... makin la tambah sakitnya ye tak.

Contoh paling mudah kita nak lihat sel rosak secara pra matang ialah kesan pada kulit pesakit gula dalam darah. Kalau kita perasan kulit kesan luka mereka ni hitam betul tak? itulah kulit atau sel yang mati secara (Necrosis) mati secara tak normal dan ini yang kita nak elakkan supaya sel sel itu tidak merosakkan sel sel yang baru pula.

Jadi apakah produk yang diperlukan oleh mereka yang mengalami masalah sel mati secara tak normal (Necrosis) ni?
Jawapan paling mudah saya berikan, hanya Vivix sahaja yang dapat membantu mereka. Kenapa Vivix?

Vivix ni bukan sebarangan produk dan bukan calang calang produk yang kita boleh banding bandingkan dengan produk yang lain tau. Vivix sangat istimewa dan mempunyai 4 mekanisma yang mampu merawat sel sel hingga ke sel DNA tubuh manusia.

4 mekanisma utama dalam Vivix ialah
- Pembiakkan sel
- Perlindungan sel
- Tenaga Sel
- Prestasi sel
4 mekanisma ini tubuh manusia perlukan untuk pastikan sel sel kita hidup dan boleh menjadikan kesemua organ dalaman tubuh kita berfungsi dengan baik dan bukan berpenyakit.

Sel yang hidup dengan sihat mesti mempunyai oksigen dan tenaga, bila sel tak mempunyai oksigen dan tiada tenaga sel sel akan mati. Sebagai contoh kalau jantung kita kurang oksigen, kita akan semput. Begitulah juga sel, bila sel kurang oksigen sel itu akan berasid dan enzim tertentu akan dilepaskan dan akhirnya DNA pula akan rosak dan bertambah rosak dan rosak dan kronik dan.....

Sel sel kita seharusnya mampu untuk perbaiki kerosakkan DNA agar sel yang rosak tadi boleh mati bukan tiru sel baru dan menjadi sel rosak yang lain. Sebab kita bukan lagi hidup di zaman dahulu kala atau 200 tahun yang dulu yang mana tubuh masih mampu mengatasinya. Sekarang kita hidup di zaman seba maju di mana lebih terdedah dengan radikal bebas, kimia, toksik dan sebagainya yang membuatkan sel sel kita menjadi pra matang dan berpenyakit.

Sebab itu kita semua sebenarnya memerlukan Vivix untuk memperbaiki sel sel yang rosak dan berpenyakit itu supaya sel sel baru tidak meniru sel sel rosak dan berpenyakit tadi.

Pentingnya Vivix untuk tubuh kita dan lebih penting dan diperlukan oleh mereka yang mempunyai penyakit kronik dan juga kanser. Sedarlah segera tentang perkara ini dan amalkanlah Vivix setiap hari. Nak oder Vivix? jom Ayu ada jual tau.

Pengedar Sah Shaklee
Ayu
0127043146

Tiada ulasan:

Catat Ulasan